Sund Kost >> Ernæring

Gør Alkohol Nedbryder Dine Natrium Niveau?

Skrevet af Alissa Fleck; Opdateret 17 December 2018

Forarmet natrium niveauer i kroppens væsker-også kendt som hyponatremia -- er en metabolisk tilstand, som kan være forårsaget af en række faktorer. Natrium i kroppens væsker uden for cellerne er afgørende for at opretholde en sund blodtryk niveauer og korrekt nerve-og muskel funktion. Indtagelse af alkohol kan være en medvirkende faktor til hyponatremia.

Forbrug af alkohol og Hyponatremia

En væsentlig grund af natriumdepletering er levercirrose. Skrumpelever -- eller nedsat leverfunktion og lever ardannelse -- kan være forårsaget af den langsigtede alkoholmisbrug. Hyponatremia kan også være forårsaget af opkastning og øget vandladning, som begge kan være bivirkninger ved indtagelse af alkohol. Dehydrering -- hvilket kan resultere fra at drikke alkohol -- kan også føre til natriumdepletering.

Andre Årsager til Hyponatremia

Hyponatremia er en elektrolyt lidelse forårsaget af en ubalance i vand og salt i kroppen. Det kan også være forårsaget af forbrændinger, hjertesvigt, diarré, vanddrivende medicin, nyre-sygdomme, svedtendens og syndrom med uhensigtsmæssig antidiuretisk hormon sekretion. En sundhedsperson, der kan fortælle, at du med sikkerhed ved, om du oplever denne lidelse. Hyponatremia, i mange tilfælde kan forebygges med den rette elektrolyt forbrug og saldo. Behandling varierer, afhængigt af årsagen til sygdommen.

Symptomer på Forarmet Natrium

Forarmet natrium i kroppens væsker, der kan føre til en bred vifte af symptomer. Disse omfatter påvirket mental status, kramper, træthed, hovedpine, irritabilitet, opkastninger, kvalme, tab af appetit og nedsat muskelfunktion. Komplikationer kan blive mere alvorlige, med akut hyponatremia -- når lidelsen har en mere pludseligt indsættende. Søg straks akut hjælp, hvis du mener, at du har symptomer på hyponatremia.

Andre Virkninger af alkoholforbrug

Udover natriumdepletering, med at drikke alkohol kan have andre kort - og langsigtede virkninger på din krop. Alkohol kan forstyrre hjerne, hjerte, lever og bugspytkirtel funktion. Det øger også risikoen for at udvikle visse kræftformer. Indtagelse af alkohol kan tage en vejafgift på kroppens immunsystem, en svækkelse af det og ved at gøre kroppen til et lettere mål for sygdom.

Om Forfatteren

Alissa Fleck er en medvirkende skribent for flere af fællesskabets aviser i New York City. Hun skriver boganmeldelser for et online-magasin, og er vært for en månedlig læsning-serien. Fleck har også interneret i et litterært agentur og arbejdede som et universitet, undervisningsassistent. Hun har en B. A. i engelsk og en M. F. A. i kreativ skrivning.

ADVERT

Mest populære