Sund Kost >> Kost

Er Luften Poppet Popcorn Sundt?

Skrevet af Bridget Coila; Opdateret 07 December, 2018

Uanset om du sidder ned for at se en film derhjemme eller overvejer det perfekte snack til at tage med dig på arbejde og i skole, plain, air-poppet popcorn gør et sundt alternativ til andre snacks valg. Men det pynt, du sætter på din air-poppet popcorn kan gøre en stor forskel med hensyn til, om denne snack betragtes som sundt eller ej.

Popcorn Ernæring

Air-poppet popcorn indeholder kun 31 kalorier pr kop. En kop af popcorn, der også indeholder 1,2 gram fibre og mindre end 1 gram fedt. Mens popcorn indeholder kun små mængder af vitaminer og mineraler, såsom magnesium, kalium og vitamin A, der har et højt niveau af antioxidanter. I Marts 2012 har forskere fra University of Scranton, Pennsylvania, der præsenteres data på 243rd American Chemical Society National Møde-og Exposition i San Diego, der viser, at popcorn indeholder højere niveauer af antioxidant polyfenoler end andre hele korn fødevarer, frugt eller grøntsager. Også, popcorn er en 100 procent uforarbejdede fuldkorn, i modsætning til hele korn brød eller korn, der har været delvist forarbejdet.

Luft Affyret

Air dukker er en af de sundeste måder at tilberede popcorn, fordi det ikke indebærer olie, som kan føje til fedt-og kalorieindholdet i din snack. Færdigpakkede mikrobølge popcorn og popcorn poppet i olie både absorbere nogle af de olier, der anvendes i dukker proces. Popcorn findes i biografer er typisk poppet i kokosolie, og en store popcorn på teatret kan have så mange som 60 gram fedt, ifølge en 2009 undersøgelse foretaget af Center for Science in the Public Interest. Luft affyret kan gøres ved hjælp af en hjemme-air popper eller i mikrobølgeovn ved hjælp af en specialiseret container-eller papirpose.

Topping Farer

Tilføjelse af usunde toppings til din air-poppet popcorn kan hurtigt vende dette sund snack til en usund. Salt og smør er fælles pynt til popcorn, men de kan anrette skade på dit helbred, hvis de indtages i overflod. En spiseskefuld smør tilføjer 102 kalorier og 11 gram fedt til din portion popcorn. Tilføjelse 1/4 tsk salt til din skål popcorn tilføjer 600 mg natrium til dit daglige indtag. American Heart Association anbefaler, at begrænse natrium til 1.500 mg per dag.

Sund Topping-Muligheder

Hvis du skal tilføje fedt til dine popcorn, opt for olivenolie, som giver hjerte-sunde monoumættede fedt i stedet for mættet fedt, der kan bidrage til hjertesygdomme. Sprøjt olie på din popcorn ved hjælp af en mister begrænse den samlede kalorier tilføjet. Revet Parmesanost, basilikum, oregano, chili pulver, ernæringsmæssige gær eller hvidløg pulver der kan drysses på din popcorn til at tilføje smag uden at tilføje overdrevne kalorier eller natrium. Skiftevis, til at lave en sød snack, mix antioxidant-rig mørk chokolade spåner og et strejf af kanel i 1 kop luft-poppet popcorn.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære