Sund Kost >> Kost

Alder og Normal Kolesterol

Uanset din alder, skal du kende dit kolesteroltal og forstå, hvordan de påvirker din sundhed. American Heart Association anbefaler, at voksne over 20 år kontrollere deres kolesterol mindst hvert femte år. Normalt niveau for de målinger, der understøtter et godt helbred, er de samme for alle voksne, men alder påvirker din risiko for højt kolesteroltal.

Typer af Kolesterol

Alle af kolesterol i din krop er de samme; men, kolesterol, der binder sig til specialiserede proteiner, kaldet lipoprotein, for at kunne rejse gennem blodet. En kolesterol test, der kaldes en lipid panel, rapporterer den mængde af tre typer kolesterol: low-density lipoprotein, eller LDL; high-density lipoprotein, der er kendt som HDL, og total kolesterol. LDL binder sig til kolesterol i leveren og bærer det gennem blodkarrene til at alle celler i kroppen. HDL opfanger kolesterol i kroppen og bærer det tilbage til leveren for udskillelse. Total kolesterol refererer til LDL-plus HDL.

Voksen Normale Niveauer

Vedligeholdelse af din kolesterol niveauer inden for det normale område hjælper med at reducere din risiko for hjertesygdomme. Læger opfordrer patienter til at holde deres samlede kolesteroltal på mindre end 200 milligram per deciliter. Det er også vigtigt at overvåge LDL-kolesterol. LDL kan holde sig til væggene i blodårerne, og som bidrager til dannelsen af plak, der begrænser strømmen af blod. Raske voksne med ingen andre hjertesygdomme risikofaktorer bør holde deres LDL-til mindre end 130 milligram per deciliter, men patienter med andre risikofaktorer er nødt til at opretholde en LDL-niveau på mindre end 100 milligram per deciliter. HDL hjælper med at fjerne overskydende kolesterol fra blodårerne, så jo højere dit niveau, jo bedre. Kvinder bør opretholde en HDL-niveau på 50 milligram per deciliter eller højere og mænd på 40 milligram per deciliter eller mere, noter MayoClinic.com.

Alder og Risiko

Højt kolesterol er en vigtig risikofaktor for hjerte-sygdomme, herunder hjertekarsygdomme. Da hjertesygdomme er den førende dødsårsag for mænd og kvinder, det er vigtigt at kontrollere risikofaktorer, herunder højt blodtryk, cigaretrygning, familie, historie og alder, så meget som muligt. Mænd 45 år og ældre har en øget risiko for at udvikle forhøjet kolesterol. Fordi det østrogen hormon, der hjælper med at øge HDL, den gode kolesterol, risikoen for kvinder stiger, når østrogen produktionen falder normalt omkring 55 år.

Børn og Kolesterol

Læger normalt gøre en kolesterol test kun på børn med en familie historie af problemer med hjertet, forældre eller bedsteforældre med kolesterol niveauer, der er højere end 240 milligram per deciliter, en ukendt sundhed historie, eller med andre forhold, der påvirker hjertet, herunder højt blodtryk, diabetes og fedme. Normal kolesterol niveauer for børn og unge er lavere end for voksne. Børn bør holde total kolesterol til 170 milligram per deciliter eller mindre og LDL-kolesterol til mindre end 110 milligram per deciliter.

Om Forfatteren

Stephanie Chandler er en freelance skribent, hvis kandidatuddannelse i biomedicinsk videnskab og over 15 års erfaring i den videnskabelige og farmaceutiske erhverv give hende, med den viden at bidrage til sundhedsmæssige emner. Chandler har skrevet til virksomheder og små virksomheder siden 1991. Ud over at skrive videnskabelige artikler og procedurer, hendes artikler er publiceret på Overstock.com og andre hjemmesider.

Foto Credits

  • Thinkstock Images/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære