Sund Kost >> Ernæring

Gør Agave Spike Blodsukker?

Agave nektar, der er vokset i popularitet som et alternativ sødemiddel siden begyndelsen af 2000'erne. Fans af agave nektar foretrækker det bord sukker og andre sødestoffer på grund af sin lighter smag, naturlig kilde og mindre skadelige fysiologiske virkninger på blodsukker-spikes. Det er dog ikke alle sundhed eksperter er overbeviste om, agave ydelser, og MayoClinic.com tilråder, at du bør nyde agave nektar, som alle sødestoffer, i moderate mængder.

Glykæmisk Indeks og blodsukker

Det glykæmiske index i en fødevare, refererer til, hvordan kulhydraterne i maden påvirker blodsukkeret. Fødevarer med et højt glykæmisk indeks øge blodsukkeret mere markant og hurtigt end lav eller medium-glykæmiske fødevarer. Alle bør omfatte mere lav-glykæmiske fødevarer i deres kost, men nøje overvågning og skabe balance mellem høj - og lav-glykæmiske fødevarer er især vigtigt for diabetikere, hvis dag-til-dag, sundhed og wellness i høj grad afhænger af at regulere deres blodsukker. Agave nectar, der har et lavere glykæmisk indeks end bord sukker og de fleste andre sødestoffer, så udsving i blodsukkeret er ikke så drastisk eller skadelige. Derfor, American Diabetes Association, angiver den som en egnet mulighed, for diabetikere.

Ernæring og Sammensætning

Agave nektar indeholder omtrent den samme mængde kalorier som sukker-ca 15 til 17 kalorier per portion. Men det er tre gange sødere end sukker, hvilket betyder, at du kan bruge mindre for at opnå samme grad af sødme. Også gerne sukker, agave nektar indeholder nul gram fedt eller protein. Afhængigt af den behandling metode, nogle agave produkter kan indeholde op til 90% fructose, der er meget højere end sukker, honning og endda high-fructose corn syrup. Dens højt fruktose indhold bidrager til dens lavt glykæmisk indeks.

Påvirker af Højt Fruktose Indhold

Forskning siden begyndelsen af 2000'erne har forsøgt at linke høje kosten fructose niveauer til Type-2 diabetes. En 2009 undersøgelse offentliggjort i "Journal of Clinical Investigation" fandt, at der konstant høje niveau af blod fructose øget insulinresistens, fedt omkring midsection og triglycerider mere markant end nogen anden sødemiddel. Langvarig insulinresistens svækker din evne til at nedbryde glukose, der forårsager overskydende blod sukker. Hvis venstre ubehandlet, højt blodsukker kombineret med insulin resistens kan føre til prædiabetes og til sidst Type-2 diabetes, i henhold til den Nationale Diabetes Information Clearinghouse.

Overvejelser

Agave nektar kan ikke spike dit blodsukker så alvorligt, som sukker, men sundhed eksperter og forskere advarer om, at landets status som en sundere sukker alternative, må ikke være fuldt fortjent. The American Diabetes Association pålægger diabetikere til behandling af agave præcis som sukker, fordi på trods af den lavere glykæmisk index, dens højt fruktose indhold i sidste ende vil påvirke blodsukkeret. Også, da agave nektar indeholder den samme mængde kalorier som tabel sukker, er det ikke en passende erstatning, hvis du forsøger at skære ned på kalorier. Endelig er der ikke nok kliniske undersøgelser har været udført for at støtte agave nektar sundhedsanprisninger, eller dets sikkerhed for diabetikere.

Om Forfatteren

Ann Jamerson begyndte at skrive annoncer og informative brochurer for forskning, forsøg i 2003 under et praktikophold hos en alcohol and drug research center. Hun hjalp til i skrivning og redigering af manuskripter vedrørende brystkræft gener og psykosociale effekter på de berørte patienter. Hun fik sin bachelorgrad i biologi fra University of California, San Diego og er i øjeblikket deltager sygeplejeskole.

ADVERT

Mest populære