Sund Kost >> Kost

Er Advocados Godt for Dig?

Hvis du elsker avocado, du er ikke alene. De Forenede Stater er nødt til at importere avocadoer til at imødekomme efterspørgslen for dem, selvom det er en af de største producenter af avocadoer i verden. Selv om de ikke er en lav-kalorie fødevarer, disse frugter, der får de fleste af deres kalorier fra hjerte-sunde umættede fedtstoffer og er en god kilde til fibre, vitaminer og mineraler, hvilket gør dem til et sundt mad, så længe du spise dem i moderate mængder.

Makronæringsstoffer

Hver halvdel af en avocado indeholder 161 kalorier, 2 gram protein, 9 gram kulhydrater og 15 gram fedt, herunder kun 2 gram mættet fedt. Resten af fedtstoffet i en avocado er hjerte-sunde umættede fedt. Dette er dog stadig, at 23 procent af den anbefalede total fedt og 10 procent af den anbefalede mættet fedt per dag for en person, der efter en 2,000 kalorie diæt. Kulhydrater i avocado omfatter 6.7 gram fiber, hvilket er 27 procent af den daglige værdi, herunder en betydelig mængde opløselige fibre, som kan medvirke til at sænke kolesterol.

Vitaminer

Når du spiser halvdelen af en avocado, får du 10 milligram C-vitamin, eller 17 procent af den daglige værdi; 0.26 milligram vitamin B-6, eller 13 procent af DV; 81 µg folat, eller 20 procent af DV; 2 milligram E-vitamin, eller 10 procent af DV; og 21 mg K-vitamin, eller 26 procent af DV. C-Vitamin er vigtigt for at danne nyt væv og for at forhindre cell skader, vitamin B-6 er nødvendige for stofskiftet, og immunforsvaret og folat bidrager til at forebygge fosterskader og gøre de røde blodlegemer. Vitamin E er en antioxidant, der hjælper med immunforsvaret, og du har brug for K-vitamin, for blodet til at størkne og stærke knogler.

Mineraler

Halvdelen af en avocado giver dig 487 milligram af kalium eller 14 procent af DV, samt mindre mængder af andre vigtige mineraler, herunder calcium, jern, magnesium og fosfor. Du har brug for kalium for fordøjelsen og til at holde dine muskler og hjerte fungerer korrekt. Kalium hjælper også med at modvirke virkningen af natrium, så blodtrykket ikke bliver for højt.

Sundhedsmæssige Fordele

At spise avocado kan give dig sundhedsmæssige fordele, selv om forskningen er stadig foreløbige. Disse cremet frugt kan sænke din risiko for kræft og hjælpe med til at begrænse symptomerne på arthritis, ifølge en artikel offentliggjort i "Journal of Landbrugs-og fødevarekemi" i November 2009. Avocado indeholder også mere lutein end nogen anden frugt; lutein er et carotenoid, der understøtter sund vision og hjælper med at sænke din risiko for macula degeneration, en sygdom, der forårsager tab af synet på ældre individer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære