Sund Kost >> Ernæring

Bivirkninger af Vitamin D3

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: 06 December, 2018

Af de to former af vitamin D -- vitamin D-2 og D-3 -- D-vitamin-3 er den form, der findes i dyr. D-Vitamin-3 kan komme fra solen -- din hud celler gøre det, når du bliver udsat for ultraviolet lys, -- men det er også den største form for D-vitamin findes i vitamin kosttilskud. Din krop kan ikke udskille overskydende vitamin D-3, så hvis du regelmæssigt tager store doser af D-vitamin-3 du kan udvikle en giftig ophobning af næringsstoffer. Som et resultat, moderat D-vitamin-3 niveauer gavn for dit helbred, men for meget kan forårsage uønskede bivirkninger.

Tab Af Knoglemasse

D-Vitamin er den vigtigste funktion indebærer at regulere din calcium balance, så unormalt høje eller lave niveauer af næringsstoffer påvirker calcium-rige væv, som knoglerne. Når du har for meget vitamin D-3, dine knogler begynder at miste den calcium, der hjælper med at gøre op dit knogle mineral. Som mere og mere calcium efterlader dine ben og ind i din blodbanen, dine knogler bliver mindre tæt og hårdt, og bliver mere og mere udsat for skader som knoglebrud.

Nyreproblemer

Et højt indtag af D-vitamin-3 kan også forårsage nyreproblemer, da høje D-vitamin niveauer øge mængden af calcium i blodet. Dine nyrer filter ca 50 liter blod hver dag, i henhold til Montana State University, så unormalt høje niveauer af calcium i dit blod negativt påvirke nyrerne. Den ekstra calcium kan begynde at danne krystaller i rørene i din nyre, der forårsager nyresten. Calcium udskillelsen i din krop også er afhængig af nyrefunktionen, så høje niveauer af calcium, der er forårsaget af en D-vitamin overdosering også øge arbejdsbyrden og belastning af nyrerne.

Hjerte-Kar-Problemer

D-Vitamin-3 kan også skade din hjerte-kar-systemet, hvis du tager for meget af det. De høje niveauer af calcium i blodet forårsaget af vitamin D-3 kan begynde at danne sig aflejringer i væggene i dit hjerte og foring af dine blodkar -- en proces, der kaldes forkalkning. Kalkaflejringer i dine arterier, som vil sætte dig i øget risiko for hjerte-sygdom, ifølge Harvard School of Public Health. Forkalkning af hjertet er også en hindring for hjerte-funktion, stiger din risiko for hjerte-kar-sygdom.

Indtagelse Anbefalinger og Overvejelser

Du kan bedst forebygge toksicitet ved at tale med din læge, før du begynder at tage d-vitamin Du har brug for 600 internationale enheder af vitamin dagligt i henhold til Linus Pauling Institute, men du kan allerede få nok D-vitamin fra solen, og de fødevarer, du spiser. Aldrig tage store doser af D-vitamin, medmindre der er anbefalet af din læge -- doser over 4.000 IUs sætte dig i fare for en hypervitaminosis D.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære