Sund Kost >> Ernæring

Bivirkninger ved Vitamin B12-Skud

Skrevet af Abigail Adams; Opdateret 12 December 2018

B12-Vitamin, eller cyanocobalamin, er en af næringsstoffer kroppen har brug for til vigtige funktioner, såsom at lave DNA i celler og i dannelsen af røde blodlegemer. Animalske produkter, såsom kød, mælk og æg indeholder livsvigtige vitamin B12. De fleste individer få nok B12-vitamin med en afbalanceret kost. Folk, der ikke absorbere vitamin B12 korrekt gennem mave-tarmkanalen kan kræve tillæg injektioner. Selv om vitamin B12-injektioner er normalt sikker, nogle bivirkninger kan forekomme. Altid konsultere en læge, hvis bivirkninger opstår, efter at have modtaget medicin.

Hævelse af Hud og Reaktioner

En mulig reaktion at en cyanocobalamin injektion er hævelse. Hævelse kan forekomme på arme, ben, hænder, ankler og fødder. Nogle mennesker kan også føle, at deres hele kroppen er hævede, ifølge MedlinePlus. Hurtig vægtøgning kan også forekomme. Hud reaktioner, der kan opstå efter en vitamin B12-shot omfatter rødmen af huden, især i ansigtet, nældefeber, udslæt og kløe.

Gastrointestinale Reaktioner

Nogle mennesker oplever reaktioner i mave-tarmkanalen efter at få en vitamin B12-skud. Nogle bivirkninger, der er forbundet med injektioner omfatter kvalme, opkastning, fordøjelsesbesvær og mild diarré, i henhold til Drugs.com.

Nervesystemet Reaktioner

Efter at få en vitamin B12-injektion nogle mennesker kan opleve en uro til nervesystemet. Disse symptomer kan inkludere svimmelhed, besvær med at gå normalt, nervøsitet, angst, svaghed og ukoordinerede bevægelser. Yderligere bivirkninger, der kan opstå med injicerbar B12 omfatter en hovedpine og en følelse af prikken og stikken, i henhold til Drugs.com.

Yderligere Reaktioner

Generaliserede smerter, herunder gigt, rygsmerter og muskelsmerter kan forekomme efter en B12-vitamin indsprøjtning. Infektioner kan også forekomme. En unormal stigning i de røde blodlegemer, en løbende næse, smerter i brystet, en opsvulmet tunge og feber er yderligere bivirkninger, der kan opstå efter injektion. En usædvanlig varme, smerte eller rødme i arm eller ben er en alvorlig potentiel bivirkning. Disse symptomer tyder på en eventuel blodprop, og kræver lægehjælp.

Allergiske Reaktioner

Selv om det er en sjælden begivenhed, en allergisk reaktion kan opstå efter en B12-vitamin indsprøjtning. Den reaktion, der menes at opstå på grund af urenheder i B12 injektion, noter Drugs.com. Hvis en reaktion er det som regel i flere uger efter den første injektion. Symptomer på en allergisk reaktion omfatter åndedrætsbesvær, hævelse af ansigt, luftveje og nældefeber.

Om Forfatteren

Abigail Adams begyndte hendes freelance karriere i 2009, undervise andre om medicinske forhold og at fremme sundhed ved at skrive om sundhed og fitness publikationer. Hun er uddannet og godkendt som registreret sygeplejerske, der fik sin grad fra North Georgia College og State University.

ADVERT

Mest populære