Sund Kost >> Sunde Måltider

Bivirkninger til Apple Cider Eddike

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 27, 2018

Apple cider har længe været udråbt som et middel til at forbedre betændelse, sænke blodsukker, hvilket reducerer risikoen for kronisk sygdom og bare generelt at holde dig sund. Ofte tager apple cider eddike er typisk sikker, hvis du er sund. Du kan opleve nogle bivirkninger ved det, men herunder allergiske reaktioner, medicin problemer, halsbrand og dental skade.

Allergisk Reaktion

Normalt, hvede, soja, fisk, nødder, æg, skaldyr og mejeriprodukter er på toppen af listen, når det kommer til fødevarer allergener. Du kan være allergisk over for nogen form for mad, men hvis din krop fejlagtigt tror, maden kommer til at forårsage et problem. Hvis du er allergisk over for apple cider eddike, du vil kunne mærke en prikken i munden og halsen efter indtagelse af det. Hævelse kan i kort tid efter. I nogle tilfælde, allergiske reaktioner endda forårsage tarm spørgsmål -- bellyaches, diarré eller opkastning. Disse bivirkninger kræver øjeblikkelig lægehjælp, før symptomer fremskridt. Hvis din allergi forværres, kan det påvirke din vejrtrækning og puls, potentielt livstruende situationer.

Medicin Interaktioner

Som med alle nye tillæg, du tager, vil du ønsker at tjekke med din læge på forhånd. Apple cider eddike potentielt kan interagere med andre kosttilskud eller endda din receptpligtig medicin. Holistisk retsmidler, herunder apple cider eddike, kan minimere hvor effektivt visse lægemidler, arbejde eller rejse koncentrationer af visse stoffer i dit blod til farlige niveauer. Diuretika, diabetes medicin, hjerte-piller og afføringsmidler er nogle af de lægemidler, der kan interagere dårligt med apple cider eddike. Lad din læge vide, om alle typer af kosttilskud, over-the-counter-piller og recepter, du plejer at tage.

Sure Opstød

Nogle tilhængere af apple cider eddike hævder, at den sure væske kan helbrede syre refluks, selv om denne påstand er behov for mere forskning. Apple cider eddike sandsynligvis ikke forårsage første episoder af halsbrand, men det kunne gøre det værre, hvis du ofte har syre refluks. Typisk, hvis du lider af syre refluks, du er formodes for at undgå høje sure fødevarer, såsom tomater, citrusfrugter og endda æble cider eddike. Hvis du synes, at eddike forværres dine symptomer, og stoppe med at tage dem med det samme. Kronisk acid reflux permanent kan skade din spiserøret og forårsage sår.

Tand-Skader

Ved regelmæssigt at indtage syre-rige fødevarer kan skade emaljen på dine tænder. Denne beskyttende belægning beskytter din tænderne mod caries og rådne. Når det begynder at bryde ned, selv om du ikke kan ordne det, og det ikke vokse tilbage. Så hvis du har en vane med at sluge en skefuld eller to af æble cider eddike, hver dag, over tid, det kan være skadeligt for dine tænder, og øge din sandsynligheden for at have huller i tænderne. Altid fortyndes apple cider eddike med vand, før du tager det at hjælpe med at forhindre emalje erosion opstår.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære