Sund Kost >> Ernæring

Fordele af Stål Skære Havre

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret 14 December 2018

Hele korn, havre, der giver en sund start på dagen. Stål -, skære havre, også kendt som Irsk havre, er en type af hele korn, havre klip fra den midterste del, eller kernen af havre, kaldet groat. Selv om stål -, skære havre gennemgå en mindre behandling end havregryn eller instant havregrød, alle hele korn havre har stort set de samme ernæringsmæssige værdi, så længe det færdige produkt indeholder ikke tilsat sukker. Stål -, skære havre tager længere tid at koge end rullet eller instant havre og har en chewier konsistens.

Smag

Hvis du foretrækker en solid, chewy havregryn til mindre væsentlige instant havregrød, stål -, skære havre, der vil gøre din dag. Stål -, skære havre har en nøddeagtig smag og tættere tekstur, at nogle mennesker foretrækker at de blander, mushier smag og konsistens af mere forarbejdede instant havre. Stål -, skære havre er også fri for tilsat smagsstoffer eller sukker.

Glykæmisk Indeks

Stål -, skære havre har et lavere glykæmisk indeks end instant havre, men omkring samme GI-værdi, som valset havre. GI fødevarer bestemmer, hvor hurtigt glukose i mad ind i din blodbanen. Fødevarer med et lavt GI absorbere mere langsomt, hvilket forårsager en stigning i blodsukker snarere end den pludselige stigninger, som kan øge din risiko for at udvikle type 2-diabetes. Stål-cut havregryn har et GI på omkring 42, i forhold til instant havregrød, der har et GI på omkring 66, i henhold til Diabetes Sundhed. Producenter også ofte tilsæt sukker og andre ingredienser, der kan øge blodsukkeret til instant havregrød; stål -, skære havre har ingen tilsat sukker.

Fiber

Alle havregryn er en glimrende kilde til kostfibre. 1/4-cup kogte servering af stål -, skære havre indeholder 2 gram opløselige fiber, fiber, der danner en geleagtig masse, der bremser passage af fødevarer gennem tarmene. En kost, der er rig på opløselige fibre, især opløselige fibre i havreklid, kaldet b-glucan, der har sundhedsmæssige fordele på både blodsukker og kolesterol. En portion havregrød lavet med stål -, skære havre giver i alt 4 gram fibre. Du har brug for omkring 25 gram fibre om dagen, i henhold til American Heart Association.

Kolesterol-sænkende Fordele

Stål -, skære havre, ligesom andre typer af havregryn, kan hjælpe med at sænke dit kolesteroltal beskedent og reducere din risiko for hjertesygdomme. Havregryn indeholder ikke transfedtsyrer, ingen kolesterol og meget lidt mættet fedt, de typer af fedt, der er mest tilbøjelige til at hæve din kolesterol niveauer. Opløselige fibre i stål -, skære havre absorberer også kolesterol fra tarmen, og fjerner den fra din krop. En kost, der er rig på havre kan reducere din low-density lipoprotein, eller LDL, den såkaldte "dårlig" form for kolesterol. Et Canadisk review af undersøgelser, der er offentliggjort i juni 2011 "Ernæring Anmeldelser" fandt, at havre, forbrug, reduceret den samlede kolesteroltal med 5%, og LDL-niveauer med 7 procent i gennemsnit.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære