Sund Kost >> Sunde Måltider

Fordele ved Ikke at Drikke Koffein

Skrevet af M. T. Wroblewski; Opdateret: 06 December, 2018

Du er nok ikke den eneste, der ser på det, kop koffeinholdig kaffe lidt skeløjet. Én side, du er overbevist om, at det giver dig energi og gør du føler dig mere vågen, især i morgen. Og du har hørt, måske gennem Harvard School of Public Health eller Harvard Medical School – at kaffe kan reducere risikoen for visse kræftformer og beskytte mod Type 2-diabetes og Parkinsons sygdom.

Som med mange andre sundhed og kost spørgsmål, moderation synes at være nøglen. For voksne, cutoff-punkt ser ud til at være 400 mg koffein om dagen – om den samme mængde af koffein i fire kopper kaffe. Forbruge noget mere end det, og fordelene ved at opgive koffein kan stable op hurtigere end en bunke donut huller ved siden af din kaffe krus.

Fordele ved at Undgå Koffein

Forskere er enige om, at folk, der fjerne koffein fra deres daglige kost kan nyde utallige sundhedsmæssige fordele, herunder:

 • En lavere risiko for hjerteanfald. Mens mange undersøgelser har knyttet koffein dårlig hjerte-kar-sundhed, en undersøgelse fandt, at unge voksne i alderen 18 til 45, der havde højt blodtryk og drak 4 kopper kaffe om dagen havde også fire gange større risiko for at få et hjerteanfald.
 • Lavere blodtryk. Koffein hjælper med at hæve blodtrykket og kan have ugunstige virkninger på hjertet, så godt.
 • Færre episoder af dårlig mave eller forstoppelse da koffein kan være en mave lokalirriterende, især på en tom mave.
 • Mindre angst da koffein tilskynder til binyrerne. På samme måde, at fjerne koffein har vist sig at mindske følelser af nervøsitet, rastløshed og irritabilitet.
 • Færre hovedpine, hvis du er tilbøjelig til at dem i første omgang.
 • Bedre søvn da koffein er en stimulans, der har længe været betragtet som forstyrrende for lang, afslappende søvn. (Og den senere i dag koffein indtages, jo dårligere effekt på en god nats søvn.)
 • Færre humørsvingninger da koffein er elimineret fra en kost, så er opsvinget efter det er indtaget, og den nedtur efter den indflydelse aftager.
 • Bedre generel sundhed og eventuelle vægttab da mange koffeinholdige drikkevarer tilføje tomme kalorier, at de fleste mennesker ikke har brug for. Hertil kommer, at mange koffeinholdige drikkevarer – og især energi drikkevarer på flaske, kaffe og sodavand – indeholder konserveringsmidler.
 • Bedre produktionen af kollagen da koffein har vist sig at styne kollagen, som er nødvendig for at sætte gang i væksten af sund hud og negle.

Triumf Over Koffein

På trods af fordelene ved ikke at drikke koffein, ingen har nogensinde sagt, at det er nemt at fjerne det. Og at gå "kold tyrker" er ikke den bedste idé, fordi det kan udløse koffein tilbagetrækning symptomer såsom træthed, hovedpine og irritabilitet. Prøv i stedet:

 • Reducere din koffein indtag gradvist, måske ved at skære en kop kaffe eller en dåse sodavand om dagen i en uge, og derefter skære det mere den næste uge. Alternativt, så prøv at skære ud koffein i begyndelsen af eftermiddagen.
 • Skift til koffeinfri drikke.
 • Reducere bryg tid til te, som vil sænke dens koffein indhold. Du kan også vælge urtete, som de fleste er koffein gratis.

Om Forfatteren

Mary Wroblewski fik en mastergrad med høj udmærkelse i kommunikation og har arbejdet som journalist og redaktør i to Chicago-redaktioner. Hun arbejdede sammen med en kendt Chicago-området ernæringsekspert og holistisk sundhedspleje rådgiver, hvis banebrydende arbejde fokuserer på fødevareallergi og troen på, at 1) mange mennesker har dem, men ikke kender, og 2) når du identificerer dem, kan folk gøre sunde kostvaner til en integreret del af deres liv. Mary skriver udførligt om sund kost og sund levevis emner.

ADVERT

Mest populære