Sund Kost >> Kost

Fordelene af Mango

En tropisk frugt med en lys smag til at matche den solrige hue, mango lave et lækkert supplement til en varieret kost. Hver kop mango tæller med i dit daglige indtag af frugt -- 1.5 kopper til kvinder eller 2 kopper for mænd, i henhold til det AMERIKANSKE Department of Agriculture. Mango har en rig ernæringsmæssige profil, og indeholder næringsstoffer, der tilbyder en lang række sundhedsmæssige fordele.

Kostfibre

Tilføjelse af mango til din kost gavner din fordøjelse. Frugt indeholder 2.6 gram per kop af kostfibre, eller næsten 10 procent af fiber krav til en 2,000 kalorie diæt, i henhold til Colorado State University. Fiber mango hjælper afføring bevæge sig gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen, hjælpe med at forhindre, fordøjelses problemer som forstoppelse. Mango ' s fiber indhold hjælper også med langsom fordøjelse, så du vil føle dig tilfreds til længere efter dit måltid.

C-Vitamin

Tilføjelse af mango til din kost i betydelig grad øger dit C-vitamin indtag. C-Vitamin holder dine knogler stærke og sunde til at hjælpe med at støtte din aktive livsstil. Det har også æstetiske fordele-det næringsstof, der holder din hud stærk og smidig, og også nærer dit tandkød og tænder til at give dig et sundt smil. En kop af mango indeholder cirka 60 mg C-vitamin, så hver 1-kop, der serverer giver 80 procent af C-vitamin indtag krav for kvinder og 67 procent for mænd, i henhold til Linus Pauling Institute.

Vitamin A

Beta-caroten, orange pigment, der giver mango sin lyse farve, og giver også en kilde til vitamin A. Hver beta-caroten molekyle kan opdeles i to vitamin A molekyler, og hver kop mango indeholder 1,785 internationale enheder af vitamin A. Dette svarer til omkring tre-fjerdedele af den anbefalede daglige vitamin A indtag for kvinder og 60 procent for mænd, i henhold til Linus Pauling Institute. Får nok A-vitamin, der hjælper dig med at producere nye røde blodlegemer, reparere og vedligeholde hudens væv, og holde dit immunforsvar stærkt nok til at bekæmpe infektioner og sygdom.

Servering Tips og Ideer

Mango supplement til et udvalg af retter. Tilføj frosne mango stykker til en berry smoothie for at tilføje en tangy smag, eller mix purerede mango, limesaft og stevia i den græske yoghurt for at få et nærende mellemmåltid. Mango salsa også par godt sammen med grillet kød -- kombinere mango med papaya og habanero for en fyrig topping til kylling eller fisk, eller bland mango skåret i tern med brand-ristede tomater og jalapenos for en lidt mildere løsning. Alternativt kan du prøve at bruge mango som en topping til spinat, salater, eller tilføje tynde skiver mango til gazpacho til en forfriskende frokost.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære