Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene ved Saftfremstilling Vs. Smoothies?

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret: December 02, 2018

Hvis du ønsker at tilføje flydende ernæring til dit regime, frisk juice og smoothies både tilbyder ernæringsmæssige fordele. Hver, men har forskellige fordele og ulemper. Når du ønsker at øge dit indtag af friske grøntsager og frugt, juice er en god måde at nå dette mål. Hvis du har brug for en on-the-go " - måltid eller en snack, der giver næringsstoffer for at holde dig følelsen fuld, smoothies er en fremragende valg.

Juicing Fordele

Den øverste grund til at juice er at øge dit indtag af friske råvarer. Grøntsager og frugter forsyne kroppen med et væld af vitaminer og mineraler, der bidrager til at øge immunitet og bekæmpe oxidativ stress i kroppen. De fleste Amerikanere får kun 59 procent af den anbefalede mængde af grøntsager dagligt, og 42 procent af frugter, i henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010. Juicing også giver dig en mulighed for at eksperimentere med grøntsager, du måske ikke normalt forbruge eller vide, hvordan man bruger i opskrifter, ligesom grønkål eller roer, der er sprængfyldt med næringsstoffer såsom vitamin, K-vitamin og B-vitaminer. Klinikere på Dr. Sears Wellness Institute, sammen med andre tilhængere, mener den saftfremstilling gør næringsstoffer i producere mere let tilgængelige, fordi din krop ikke er nødt til at nedbryde den mad, før at absorbere næringsstoffer. Men der er ingen videnskabelige beviser til at bekræfte, om det er sundere end at spise frisk frugt, siger Mayo Clinic.

Overvejelser om Juicing

Juicing strips de fleste af fiber indhold fra grøntsager og frugter. Institute of Medicine ' s anbefalede daglige mængde af fiber er 25 gram eller mere, afhængigt af køn og alder, men den gennemsnitlige Amerikaner får kun 15 gram om dagen, siger Harvard School of Public Health. Fordi de producere, der bruges til at lave frisk juice tæller ikke med din fiber indtagelse, skal du sørge for at du får nok fibre fra andre daglige portioner af grøntsager og frugter. Juice er heller ikke et måltid udskiftning, da det ikke er en væsentlig kilde til protein, og protein og fiber, er de næringsstoffer, der er nødvendige for at fylde dig op. Endelig, vil du nødt til at investere i en saftpresser til at starte juicing, som er en ekstra udgift.

Fordele ved Smoothies

Du behøver ikke noget særligt udstyr til at lave smoothies, bare en almindelig blender. Givet de rigtige ingredienser, du nemt kan lave en let og nærende måltid med en smoothie ved at kombinere frugt og grøntsager med en kilde af protein, såsom soja mælk, fedtfattig yoghurt eller et scoop protein pulver. Som med juicing, at gøre smoothies giver dig mulighed for at blande fødevarer, du måske ikke ville tænke på at kombinere. For eksempel, en standard grøn smoothie blander en bladgrøntsager grønne grøntsager som grønkål eller chard med en antioxidant-rige frugter som blåbær. Du vil bevare fiber, frugt og grøntsager, når du laver en smoothie, og så kan du tilføje flere gavnlige kostfibre og hjerte-sunde omega-3 fedtsyrer ved at smide i et par spiseskefulde hørfrø eller chia frø. Fiber og protein i en smoothie tilføje op til et tilfredsstillende måltid eller en snack.

Overvejelser om Smoothies

Hvis du pakker din smoothie med søde ingredienser – is, krydret yoghurt, sødet mandel mælk, honning eller for meget frossen frugt – du vil blive væsentligt at tilføje til din daglige sukkerindtag, hvilket øger drink er kalorieindhold tælle, og kan føre til blodsukker-spikes. For de mest nærende smoothies, en blanding af frugt, grøntsager, sundt fedt og protein, som kan hjælpe dig med at tabe eller opretholde vægten ved at holde dig tilfreds, før dit næste måltid.

Om Forfatteren

Paula Martinac har en Master of Science i sundhed og ernæring uddannelse fra Hawthorn Universitet, med fokus på sund aldring, forebyggelse af kræft, vægt, kontrol og håndtering af stress. Hun Bord Certificeret i holistisk ernæring og en Certificeret Mad og Ånd Praktiserende læge, og har skrevet udførligt om ernæring til forskellige hjemmesider.

ADVERT

Mest populære