Sund Kost >> Sunde Måltider

Fordele & Ulemper af TVP

Skrevet af Karen Curinga; Opdateret December 20, 2018

Tekstureret vegetabilsk protein, også kaldet tekstureret sojaprotein, er en kød erstatning eller extender. TVP er lavet af soja mel, der har haft sin olie fjernes, derefter blandes med vand og kør gennem en proces, der tilbereder og formidler en meatlike tekstur til stoffet. TVP findes i mange kommercielt tilberedt fødevarer, såsom burgere, pølser og lasagne.

Lave Omkostninger og Lang holdbarhed

TVP er billigere end de fleste kød-og kan være tilføjet til frisk kød som en extender, hvilket sparer penge. Hertil kommer, TVP er let at opbevare, fordi det kan købes i tørret form, så er rehydreret til senere brug. Når rehydreret, men TVP bør anvendes inden for flere dage. På grund af dets lange holdbarhed, det gør en fremragende tilføjelse til opbevaring i hjemmet og er god til at holde på hånden for nødsituationer. Tørret TVP bør opbevares i lufttætte beholdere et køligt, tørt sted.

Vegetar-Venlig Valg

Fordi TVP er et vegetabilsk produkt, det gør et glimrende alternativ til vegetarer, der ønsker konsistensen af kød i fødevarer, der typisk indeholder en kød-komponent, som tacos og burritos. I virkeligheden, TVP kan bruges som erstatning for hakket oksekød i de fleste opskrifter. Hertil kommer, at en 3,5-ounce servering af TVP indeholder mere protein, calcium, fosfor, jern, magnesium, vitamin B-12 og folinsyre end en 3,5-ounce servering af jorden hamburger.

Intetsigende Smag

På den negative side, TVP har en kedelig smag-næsten aromafri. Selv om aromatiseret, kommercielt tilberedt TVP er til rådighed, mest TVP er solgt uden aroma. Fordi det ikke har nogen reel smag af sine egne, det tekstureret protein s smag skal komme fra krydderier, saucer eller andre fødevarer, som den er kombineret med. For eksempel, når det kombineres med hakket oksekød som en extender, TVP vil tage på, eller spejl, smag af kød. Hvis det kombineres med en sauce, der afspejler sauce ' s smag.

Potentiel Allergisk Reaktion

For folk, der er allergiske overfor soja produkter, TVP, kan udgøre et potentielt problem. Fordi TVP er en soja-baseret produkt, bruger det som en del af et måltid, kan det resultere i typiske symptomer på allergi såsom udslæt, tilstoppet næse, nysen, trykken i halsen, hvæsende vejrtrækning, hoste eller hævelse af ansigt, læber eller tunge. Hvis du er allergisk overfor soja, læs fødevarer mærket på et kommercielt forberedt fødevarer, du køber for at sikre, at TVP har ikke været anvendt i produktet.

Om Forfatteren

Karen Curinga har været at skrive artikler, siden 2003, og er forfatter til flere bøger. Hendes artikler har optrådt i "UTHeath," "Katalysator" og meget mere. Curinga er en freelance skribent og certificeret coach/konsulent, der har arbejdet med hundredvis af kunder. Hun modtog en Bachelor i psykologi.

ADVERT

Mest populære