Sund Kost >> Ernæring

Fordele & Ulemper ved at Ice Cream til Menneskers Sundhed

Skrevet af Johanne Marie; Opdateret 07 December, 2018

Is er lavet af churning og nedkøling af en blanding, der indeholder en høj-fedt mælk eller fløde, fructose eller glucose-baserede sødestoffer, som regel i form af sirup og aromaer såsom vanilje eller chokolade. Når blandingen fryser, det udvikler en rig, cremet konsistens af is, en fødevare, der kan påvirke din sundhed i både positive og negative måder.

Fordel: En Kilde til Energi

Selv om det ernæringsmæssige indhold af is varierer blandt mærker og typer, i almindelighed er det en glimrende kilde til energi. Isen er rig på kulhydrat, med ca 15 gram i en en-halv-cup, der tjener. En portion indeholder også omkring 7 gram fedt og 2 gram protein, hvilket gør det til en energirig mad. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, en halv kop vanilla ice cream giver 137 kilokalorier af energi, omkring det dobbelte af det beløb, der i en halv kop sødmælk. Ice cream er et godt valg, når du har brug for energi, eller hvis du søger et program til at tage på i vægt.

En God Kilde til Mineraler

Is er også en kost kilde af to vigtige mineraler. Det er særligt rige på calcium og fosfor med omkring 10 procent af den voksne anbefalede daglige dosis, eller RDA, af disse mineraler i en enkelt, en-halv-cup, der tjener. Både calcium og fosfor, der fremmer stærke, sunde knogler. I virkeligheden, forbrugende masser af calcium, men ikke fosfor, ville det ikke gøre dine knogler meget godt. Mens der gode mængder af disse næringsstoffer ikke lave is en helsekost, du kan overveje dem en beskeden kvikke, når du gør forkæle.

Fedt og Sukker Indhold

Ice cream er et højt fedtindhold mad, da det skal indeholde mere end 10 procent mælkefedt at blive udpeget til ice cream, med nogle produkter der har så meget som 16 procent, ifølge University of Guelph. Mælkefedt er i høj grad kolesterol, mættet fedt. Når dit blod kolesterol niveauet er for højt, kan det bygge op som plak, en af fede indskud i dine arterier, der påvirker blodgennemstrømningen og øger din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Is er også høj i sukker, som udgør størstedelen af sit indhold af kulhydrater. Mayo Clinic hjemmeside advarer om, at indtagelse af for meget sukker kan bidrage til, at sundhedsproblemer såsom vægtøgning, hulrum og øget niveau af blod triglycerider, en anden usund type af fedt. At sænke din risiko for højt kolesterol og sukker-relaterede problemer, forbruge is i moderation, eller vælge et lavt fedtindhold, lavt sukker is erstatning.

Laktose Indhold

Is kan forårsage problemer for visse mennesker, fordi det er mejeri-baseret og indeholder lactose, mælk, sukker. Disse personer, der er nævnt som laktose-intolerant, er mangel på laktase, et enzym er nødvendige for at fordøje laktose, og kan opleve fordøjelses ked af det, hvis de indtager is. I henhold til PubMed Sundhed, omkring 30 millioner Amerikanere er laktose-intolerant. Hvis du er laktose-intolerant, idet en laktase supplement, når tidskrævende ice cream kan afhjælpe dette problem, eller du kan erstatte is med en lignende frosne produkt lavet med sojamælk eller en anden mejeri erstatning.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

ADVERT

Mest populære