Sund Kost >> Kost

Fordelene af Kakao

Hvis du er en chokolade-elsker, der er plaget af skyldfølelse over din højt kalorieindhold overbærenhed, kan det hjælpe at vide, at forskere har fundet, at kakao -- chokolade råvarer -- er fyldt med sunde næringsstoffer. I henhold til disse resultater, kakao, er ikke blot en kilde af dekadent behandler, men også et væld af sundhedsmæssige fordele. Kakao høje niveauer af flavanols, plante-baserede forbindelser med medicinske egenskaber, synes at fremme hjerte-kar-sundhed samt visuel og kognitiv funktion.

Kakao Flavanols

De gamle Aztekerne og Mayaerne værdsatte kakao for sine medicinske egenskaber, og bruges til at behandle en bred vifte af sygdomme, skriver Stephen T. Beckett, forfatter af "The Science of Chocolate." Moderne videnskabelige forskning i kakao ' s sundhedsmæssige fordele primært har fokuseret på dens rige indhold af flavanols, som hører til en klasse af fysiologisk aktive plante forbindelser, der er kendt som polyfenoler. Mest bemærkelsesværdigt blandt kakao flavanols er catechin og epicatechin, både potente antioxidanter. Kakao indeholder også procyanadins, der er omdannet til epicatechin under fordøjelsesprocessen. For at maksimere de sundhedsmæssige fordele fra kakao-baserede produkter, du bruger, og se for dem, der indeholder mindst 70% kakaotørstof. Mørk chokolade, der har et højere indhold af kakao, der er sundere end lys chokolade, der indeholder mere fedt, fordi det er lavet med mælk. Fordi mange af kakao-baserede produkter er høj i kalorier og fedt, mådehold er nøglen til at få sine fordele uden at gå på kompromis med din sundhed.

Hjerte-Kar-Fordele

Et team af Australske, Britiske og AMERIKANSKE forskere har analyseret data fra mere end 40 tidligere studier af effekter af chokolade og kakao forbrug på hjerte-kar-sundhed. I alle de undersøgelser, der er omfattet næsten 1.300 deltagere. Forskerne fandt, at både kroniske og akutte indtag af kakao eller chokolade forbedret flow-medieret dilatation -- afslapning af et blodkar udsat for øget stress. De rapporterede også et fald i det diastoliske blodtryk, marginal reduktion i low-density lipoprotein niveau og forbedret insulin resistens. Forskerholdet offentliggjort sine resultater i februar 2012-udgaven af "The American Journal of Clinical Nutrition."

Visuelle og Kognitive Fordele

Forskere i England, University of Reading har foretaget en undersøgelse for at afgøre, hvilken effekt forbrug af kakao flavanols havde på kognitive og visuelle funktion i unge voksne. De samles en undersøgelse gruppen af 30 raske unge voksne, der blev fodret mørk chokolade, der indeholder 720 mg kakao flavanols, og derefter testet for at vurdere forskellige aspekter af visuelle og kognitive præstationer. Efter en uge med ingen chokolade, forsøgspersoner modtog en tilsvarende mængde af hvid chokolade, som er meget lavere i kakao flavanols, og derefter udsat for de samme kognitive/visuelle tests. I en artikel i juni 2011 udgaven af "Fysiologi Og Adfærd," forskere har rapporteret, at de visuelle og kognitive acuity af testpersoner var signifikant højere efter at have spist mørk chokolade, sammenlignet med resultater målt efter hvid chokolade indtag.

Hudens Sundhed

Flavonol-rige spist chokolade i moderate mængder kan forbedre sundheden for din hud, ifølge resultaterne af en tysk undersøgelse offentliggjort i en 2007-udgave af "European Journal of Nutrition." Forskerne rapporterede, at forbruget af kakao med høje niveauer af flavanols væsentligt forbedret dermal blodgennemstrømningen og ilt mætning i testpersoner.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære