Sund Kost >> Sunde Måltider

Fordelene af Butternut Squash

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret November 21, 2018

Butternut squash, er rig på kostfibre, C-vitamin, A-vitamin og beta-caroten. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, personer med et højt indtag af næringsstoffer, der er fastsat af grøntsager såsom butternut squash kan være mindre tilbøjelige til at udvikle en række kroniske sygdomme. Ligesom andre medlemmer af vinter squash familie, herunder acorn, Hubbard og spaghetti squash, butternut squash er i sæson fra det tidlige efterår til slutningen af vinteren. For at maksimere de sundhedsmæssige fordele, der leveres af butternut squash, kogebog forfatter Mark Bittman anbefaler at vælge en fedtfattig tilberedning metode som dampning, stegning eller braisering.

Kostfibre

En 1/2-cup servering af længdeenhed, kogte butternut squash indeholder 3.3 gram kostfibre. Dette beløb leverer omtrent 12 procent af det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s anbefalede daglige tilførsel af fiber for en sund voksen udfra en 2,000 kalorie diæt. Butternut squash giver både opløselig og uopløselig fiber, men er især høj i fiber. Opløselige fibre kan bidrage til at sænke risikoen for diabetes og forhøjet kolesterol. I 2008 "i Dag er Diætisten" artikel, registreret diaetetiker Sharon Palmer tilføjet, at indtagelse af fiberrige fødevarer som vinter squash kan også hjælpe med at forhindre hjertesygdomme, fedme, kræft, diverticulitis og hæmorider.

C-Vitamin

Kogte butternut squash giver 40 procent af det anbefalede daglige indtag af C-vitamin i hver 1/2-cup, der tjener. C-Vitamin er nødvendig for sundhed i immunsystemet og til at syntetisere, vedligeholde og reparere huden, blodkar, cellulære væv og knogler. Det virker som en antioxidant, som hæmmer evnen af frie radikaler-forbindelser til DNA-skader. En kost, der indeholder masser af C-vitamin kan forebygge hjertesygdomme, aldersrelateret macula degeneration, slidgigt, kræft og forhøjet blodtryk. Udsættelse for vand, lys, varme og luft nedbrydes mængden af C-vitamin i butternut squash. Holde squash s-vitamin indholdet så højt som muligt ved at gemme den grøntsag i et køligt, mørkt sted, for at bruge det i løbet af tre til fire dage efter købet, og undgå madlavning metoder, som kogende, der involverer kontakt med vand.

Vitamin A

Hver 1/2 kop kogte butternut squash indeholder 11,434 internationale enheder af vitamin A, eller 260 procent af det anbefalede daglige indtag af a-vitamin. A-Vitamin er vigtigt for øjne, hud og immunsystemet sundhed. Det spiller også en afgørende rolle i dannelsen af knogler og i cellulære reproduktion og differentiering. En kost, der mangler A-vitamin-rige fødevarer som butternut squash kan sætte dig på en større risiko for at udvikle kræft eller øjensygdomme som grå stær. A-Vitamin er fedtopløseligt, hvilket betyder, at det beløb, der absorberes i tarmene er højere, hvis fødevarer, der indeholder vitamin er spist på den samme tid som en kilde til fedt. Prøv serverer ristede butternut skiver toppet med en støvregn af olivenolie, eller også tilbyder de purerede squash som en side parabol til bøf eller kylling.

Beta-Caroten

Den Amerikanske Diætetiske Association oplyser, at vinter squash, såsom butternut squash er en af de rigeste kilder af carotenoid, som er sammensat beta-caroten. Beta-caroten er det pigment, der er ansvarlig for dyb orange farve af butternut squash. Det er en kraftig antioxidant, der kan forhindre skader fra frie radikaler, der kan føre til diabetes, infektioner, hjerte-karsygdomme, kræft og degenerative neurologiske lidelser som Alzheimers sygdom. University of Maryland Medical Center anbefaler at indarbejde mindst fire portioner af fødevarer, der er rige på beta-caroten i din kost dagligt til maksimal sundhedsmæssige fordele.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære