Sund Kost >> Ernæring

Fordele ved Broccoli Spirer

Skrevet af Lisa Maloney; Opdateret November 21, 2018

Ikke en fan af broccoli? Ingen bekymringer, og du kan få nogle af de samme næringsstoffer fra broccoli spirer. Disse bittesmå spirer har næsten det dobbelte af kostfibre per portion, som moden broccoli, sammen med betydelige mængder af forskellige vitaminer og mineraler. Men husk på, at enhver form for spire bringer med det et par særlige overvejelser, herunder en friskhed og fødevaresikkerhed.

Ernæringsmæssige Indhold i Broccoli Spirer

Som enhver spirede frø, broccoli spirer er fyldt med næringsstoffer, der rosenkål ville have brugt til at bygge sig selv ind i en fuldt fungerende anlæg. En enkelt, 3-ounce servering af broccoli spirer indeholder 60 procent af den anbefalede daglige indtag af C-vitamin, 10 procent af den anbefalede daglige indtag af vitamin A, 6 procent af den anbefalede indtag af calcium og 4 procent af den anbefalede indtag af jern. Det samme lille serverer også har 2g protein og 4g af kostfibre – en fuld 16 procent af din daglige anbefalede værdier.

Hvor du kan Få Dine Spirer

For år, lucernespirer var den mest almindelige spire forskellige tilgængelige, og at de – sammen med mung bønnespirer – forbliver de sorter, du er mest sandsynligt at finde i købmandsforretninger. Men butikker med stort "helsekost" sektioner er mere tilbøjelige til at bære broccoli spirer, og de er blevet et almindeligt syn i nogle farmer ' s markeder.

Hvis du ikke har en klar kilde til store-købte spirer i nærheden af dig, at du kan dyrke din egen på hjem med et hjem spiring kit eller en mason jar med en specialiseret låg, der lader dig skyl og dræn broccoli frø flere gange om dagen, indtil de spire.

Tip

Hvis du bor i et område med en kort vækstsæson, at dyrke dine egne spirer er en bekvem måde at holde sig friske råvarer på hånden.

Problemet Med Spirer

Der er bare ét lille problem med at spise frisk spirer af enhver sort (ikke bare broccoli): Den samme varme, fugtige betingelser, der spirer nødt til at vokse, er også de perfekte betingelser for dyrkning af bakterier som salmonella, listeria og E. coli. Alt det kræver er et par skadelige bakterier i eller på frø, som så formere sig radikalt i løbet af den spirende proces. Grundigt madlavning dine spirer er den bedste måde at dræbe disse bakterier, men spirer er normalt spises rå eller let kogte.

Som et resultat, har der været snesevis af udbrud af fødevarebårne sygdomme, der forårsages af spirer. (Igen, dette gælder for alle sorter, ikke bare broccoli.) Dette betyder, at rå rosenkål er ikke nødvendigvis den ideelle føde for små børn, ældre personer, gravide kvinder, og alle med en kompromitteret immun system.

Om Forfatteren

Lisa er en pensioneret personlig træner med mere end 4.000 timer hands-on erfaring med at arbejde med en bred vifte af kunder, fra sportsklubber til vægttab og post-rehab befolkninger. Hun er også en professionel forfatter. Udgivet kreditter på sundhedsområdet omfatter Livestrong.com, Føler sig Rige, SheKnows, Precor.com og østkysten magasin trække vejret.

ADVERT

Mest populære