Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at Tilføje Protein til en Højtstående Persons Kost

Skrevet af Laurie Beebe, MS, RD, LD; Opdateret December 20, 2018

Kosten protein er vigtigt for lean body mass, celle reparation og et sundt immun system. For at give tilstrækkelig protein til ældre borgere, så overvej dental og andre sundhedsmæssige problemer, i tillæg til life-long mad præferencer. Ældre mennesker har tendens til at føle sig fuldt ud efter at spise mindre mad, så nærende fødevarer bør fremmes frem for tomme kalorier valg. Herunder to eller tre portioner af høj-protein fødevarer bidrager til at opfylde de daglige behov for 45 til 55 gram per dag.

Magert Kød

Animalske produkter som oksekød, svinekød, kylling og fisk giver 22 til 26 gram protein i et 3-ounce servering. En hovedret af hakket oksekød, hakket svinekød eller hakket kylling eller fisk med salat tilføjer protein til kosten i en blød og appetitvækkende form. Et æg indeholder 6 gram protein og kan være spejlæg, røræg eller hårdkogte og gjorde tjeneste som æg salat. Æg bør ikke spises i mere end tre gange ugentligt af dem med højt kolesteroltal, og de bør aldrig blive spist rå.

Fedtfattige Mejeriprodukter

Fedtfattig mælk 8 gram protein pr 8-ounce glas, og oste som Swiss, cheddar og mozzarella indeholder 8 gram per ounce. Yoghurt er et andet høj-protein mejeriprodukter med 12 gram i en 8-ounce servering, og hytteost er 14 gram protein i bare 1/2 kop. Nonfat tørre mælk er 3 gram protein per spiseskefuld og kan blandes i supper, saucer og kartoffelmos til en uopdaget løft af protein.

Nødder og Bønner

Sort, rød og kidneybønner kan være høj-protein tilføjelser til supper og gryderetter, tilføjer 8 gram protein pr 1/2-cup, der tjener. For den ældre person, som ikke har noget at tygge problemer, nødder som mandler og valnødder tilføj 7 gram protein per ounce. Jordnøddesmør kan spredes på ristet brød, kiks eller frugt og forsyninger, 4 gram protein per spiseskefuld. Soja produkter kan give en god alternativ proteinkilde til animalske fødevarer. En sojabønner kylling eller oksekød-erstatning patty giver 11 gram protein, og en soja yoghurt indeholder 5 gram per container.

Supplerende Drikkevarer

Kommercielle supplerende drikkevarer er til rådighed for seniorer, der har en særlig dårlig appetit. Drikkevarer er tæt på kalorier og protein, så små mængder vil give masser af næring. En portion af en typiske vanille drik indeholder 10 til 15 gram protein. Shake kan være nippede mellem måltiderne for at maksimere måltid-tid appetit eller blandet i opskrifter, at ringe til mælk. De fleste mærker er mejeri-fri til at rumme mennesker, der også er laktose intolerante.

Om Forfatteren

Laurie Beebe er en registreret diætist med mere end 25 års erfaring i hospital og universitet indstillinger. Hun er certificeret i voksen vægt forvaltning og uddannet i personlig coaching. Hun er uddannet fra University of Florida og fik sin master-grad fra Case Western Reserve University.

ADVERT

Mest populære