Sund Kost >> Ernæring

5 bedste Naturlige Kilder til Fiber

Skrevet af Nadia Haris ; Opdateret 14 December 2018

Fiber er fundet i sund, plante-baserede fødevarer. Det er ikke fordøjes af kroppen og indeholder ikke næringsstoffer. Endnu, fibre er afgørende for en sund fordøjelse og tarmfunktion og kan bidrage til at reducere risikoen for kroniske sygdomme som forhøjet blodtryk, kolesterol, diabetes og hjertesygdomme. I fordøjelseskanalen, fiber danner en geleagtig masse, der bulks op af fødevarer, der letter fordøjelsen og øge optagelse af næringsstoffer, mens fældefangst usunde kolesterol. Tilføjelse af mere naturlige kilder til fiber til din daglige kost er afgørende for din sundhed.

Bælgfrugter

Bælgfrugter er en familie af grøntsager, der omfatter linser, ærter og bønner, som lima bønner, kidneybønner og sorte bønner. Den MayoClinic.com anbefaler at tilsætte bælgplanter til din daglige kost for deres ernæringsmæssige fordele, samt deres høje fiberindhold. En enkelt kop kogte flækærter indeholder 16 gram fiber, en kop linser har 16 gram og en kop sorte bønner har 15 gram. Disse næringsstof-rige fødevarer er også høj i mineraler som jern, magnesium og kalium, ikke indeholder kolesterol og er lav på fedt.

Fuldkorn

I modsætning til hvidt mel, gryn er ikke raffineret og stadig indeholder kimen eller klid lag. Dette betyder, at de har et højt fiber indhold og ernæring. Hele korn er lavet i brød, pasta og andre fødevarer. MayoClinic.com anbefales at spise hele hvede spaghetti, som har 6 gram fiber pr kop og perle byg, som indeholder 6.0 gram fiber pr kop.

Havregryn

Havre er betragtet som en magt-mad, fordi de er højt kostfibre og andre næringsstoffer; en kop kogte havregryn indeholder 4.0 gram fiber. Havre har et lavt glykæmisk indeks, hvilket betyder, at de forsinke optagelsen af sukker fra mave-tarmkanalen i blodet. Dette kan hjælpe til at holde energi stabil og reducere overskydende sult. Havre er populært spist som grød og er også gjort til brød, småkager og andre bagte fødevarer.

Bær

Bær og andre frugter er høj i fiber indhold, i henhold til MayoClinic.com. Spise frugt hjælper med at tilføje både opløselige og uopløselige fibre for bedre blodsukker balance og sænke blodets kolesterol. Hindbær er blandt andre typer af frugt, der har det højeste fiberindhold. En kop hindbær har 8.0 gram fiber. Selvom bær og andre frugter, som indeholder et højt niveau af fiber, er som regel spises rå, mest kogt frugt er også fiber rige.

Nødder

Nødder og frø er også gode naturlige kilder til kostfibre. Den MayoClinic.com anbefaler at tilføje nødder som mandler, pistacienødder og pekannødder for at din kost. Dog, nogle nødder er højt fedt-og bør spises i små mængder. Frø som solsikkefrø, græskarkerner og hørfrø er også høj i fiber og andre vigtige næringsstoffer.

Om Forfatteren

Nadia Haris er et registreret stråling terapeut, der har været at skrive om ernæring for mere end seks år. Hun er ved at færdiggøre sin Master of Science i ernæring med fokus på de ernæringsmæssige behov hos onkologiske patienter.

ADVERT

Mest populære