Sund Kost >> Sunde Måltider

5 Fordele ved Korrekt Ernæring

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret 12 December 2018

Spise en ordentlig, nærende kost giver mange sundhedsmæssige fordele, der holder dig mentalt og fysisk. Korrekt ernæring betyder ikke at sulte dig selv, men i stedet betyder, at spise en kost, der er afbalanceret på magre proteiner, kulhydrater og fedtstoffer. MayoClinic.com anbefaler at få mellem 45 og 65 procent af dine daglige kalorier fra kulhydrater, mellem 10 og 35 procent af den daglige kalorier fra protein og mellem 20 og 35 procent af den daglige kalorier fra fedt.

Hjerte Sundhed

En kost lav på fedt, kolesterol og natrium kan sænke din risiko for hjertesygdom. De typer af fedt i din kost spiller en stor rolle i dit niveau af risiko. Mættet fedt og transfedt -- almindeligvis findes i rødt kød, stegt mad, kokos olie, palm olier, margariner og pakket snack fødevarer -- øge din risiko og bør undgås. Kostvaner, der reducerer din risiko for hjertesygdom er rig på frugt, grøntsager, fuldkorn og fedtfattige mejeriprodukter. Målet for fire til fem portioner frugt og fire til fem portioner af grøntsager per dag.

Knogler og Tænder Styrke

En kost rig på kalcium holder dine knogler og tænder stærke og hjælper med at forhindre tab af knoglemasse i forbindelse med osteoporose. Fedtfattige mejeriprodukter, såsom mælk, ost og yoghurt; den mørkegrønne grøntsager, såsom bok choy og broccoli; og berigede fødevarer, såsom soja produkter, juice og morgenmadsprodukter er gode kilder til calcium. Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler 1.000 mg calcium dagligt i gennemsnit voksne i alderen 19 til 50. D-Vitamin hjælper kroppen med at optage calcium, vælge produkter, som er beriget med D-vitamin for at skabe balance mellem din ernæring.

Højere Energi-Niveauer

Øget energi niveau er de umiddelbare fordele ved at skifte til en sund kost. At fjerne overskydende fedt, sukker og raffinerede kulhydrater hjælper med at forhindre blodsukker udsving. Eksempler på raffinerede kulhydrater omfatter slik og hvidt brød. Uforarbejdede kulhydrater, herunder fuldkorn, frugter og grøntsager er mest nærende. Dette giver dig mulighed for at opretholde en stabil blodet, sukker og konstant energi niveauer som et resultat. Små, hyppige måltider også bidrage til at opretholde energi. Hertil kommer, spise en sund morgenmad hjælper med at holde dig fyldt med energi hele dagen. Den Amerikanske Råd om Motion anbefaler morgenmad, såsom havregryn med frugt eller en sandwich.

Hjernens Sundhed

Korrekt ernæring øger blodtilførslen til hjernen, beskytter hjerneceller og bidrage til at forebygge Alzheimers sygdom. For en hjerne sund kost, undgå stegt mad, og fordel bagt, dampet og grillede fødevarer. Også, spise mørk frugt og grøntsager, såsom grønkål, spinat, broccoli, svesker, rosiner, blåbær, hindbær, blommer og kirsebær. Mandler, valnødder, pekannødder og andre nødder er gode kilder til E-vitamin, som sammen med andre vitaminer, hjælper også med at bekæmpe Alzheimers sygdom.

Vægt Kontrol

For at forhindre vægtøgning, skal du spise flere kalorier, end du forbrænder hver dag. For vægttab, skal du spise færre kalorier, end din krop forbrænder hver dag. Sunde og nærende fødevarer, såsom frugt, grøntsager, fuldkorn og magre proteiner, der typisk indeholder færre kalorier end sodavand, slik og fastfood måltider. At kaste overskydende pounds reducerer din risiko for fedme-relaterede lidelser, såsom type-2 diabetes, tilstoppede arterier og thyroid dysfunktion.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære