Sund Kost >> Kost

De 10 Værste Fødevarer, Der Gør Du Tager På I Vægt

Skrevet af Andrea Cespedes; Opdateret: 06 December, 2018

Vægtøgning oftest opstår, når du indtager flere kalorier, end du forbrænder. Du har brug for kalorier til energi og sunde fødevarer til forsyning af protein, kulhydrater, sunde fedtstoffer, vitaminer, mineraler og phytonutrients. Men, når du vælger fødevarer med højt indhold af kalorier med en lav næringsstof værdi, du kan bidrage til vægtøgning. Kombinere disse fødevarer med en stillesiddende livsstil, og du er endnu mere tilbøjelige til at udvide din linning.

Sodavand og Sukker-Sødet Drikkevarer

Sodavand og andre sukker-sødet drikkevarer tilføje hundredvis af kalorier i din kost uden at hjælpe gøre dig føle sig fuld eller tilføje nogen næringsstoffer. Ifølge Harvard School of Public Health, et typisk 20-ounce sodavand indeholder mellem 15 og 18 teskefulde sukker og 240, - eller mere, kalorier. At snuppe en 64-ounce springvand drink fra den lokale dagligvarebutik kan tilføje en ekstra 700 kalorier.

Forarbejdet Kød

Pølser, bacon, skinke og andet forarbejdet kød er en væsentlig bidragyder til vægtøgning. En fornyet undersøgelse offentliggjort i American Journal of Public Health i 2016 rapporterede, at øget indtag af forarbejdet (og uforarbejdede) rødt kød havde en effekt på vægtøgning i løbet af fire år, som ikke var set i kvinder, der øgede deres indtag af grøntsager, frugt, fuldkorn eller yoghurt.

Alkoholholdige Drikkevarer

En festlig drink en gang imellem kommer ikke til at synke opad, men konsekvent at drikke tilføjer hundredvis af tomme kalorier til din kost. Cocktails, såsom margaritas, der tilbydes på populære restaurant kæder, kan toppen ud på over 400 kalorier hver. Og selv hvis du gå til en mere moderat kalorie-valg, som en 5-ounce glas hvidvin, et par alt for mange cocktails kan sænke dine hæmninger, så du forkæle dig selv med højt kalorieindhold fødevarer, der fremmer vægtstigning.

Kartoffel Chips

Kartoffel-chips, der kan opfylde dit behov for noget salt og skarpe, men de behøver ikke gøre en masse for at kvæle din sult. Forskning offentliggjort i Fremskridt inden for Ernæring i 2016 rapporterede, at, når der sammenlignes med folk, der forbruges seks kopper fedtfattig popcorn, folk, der forbruges kartoffel chips rapporterede lavere niveauer af mæthed og større sult. Hvis du vælger kartoffel chips, som en snack, de vil gøre meget for at bremse din sult og kun bunke kalorier på dit daglige indtag.

Raffineret Mel Fødevarer

Kager, småkager, hvidt brød, bagels, pizza crust og pandekager lavet med hvidt mel, som er stærkt forarbejdede fødevarer, som din krop fordøjer hurtigt. De gør meget lidt for at hjælpe dig føle sig fuld i lang tid, og tilbyder minimal næringsstoffer. Du er mere tilbøjelige til at forkæle dig selv i store mængder af disse høj-kalorie, næringsfattige kulhydrater, som bidrager til vægt gevinst. En undersøgelse offentliggjort i Journal of American Medical Association i 2018 fandt, at når folk har erstattet disse tomme kalorier med hele korn, linser og quinoa, at de var mere tilbøjelige til at droppe pounds.

Mættet Fedt

Overdreven indtagelse af mættet fedt, som findes i fede udskæringer af kød og fuldfede mejeriprodukter, kan pad din kost med kalorier at fremme vægt gevinst. Plus, for meget mættet fedt er en kendt risikofaktor for hjertesygdomme. Vælg fedtfattige mejeriprodukter, når det er muligt og erstatter fedtholdige kød som ribben, bryst og ribeye med lean flanke bøf, hvidt kød, fjerkræ og hvid fisk.

Tørret Frugt

Mange typer af tørret frugt tilsat sukker, hvilket gør dem mere som slik end en sund snack. Det er nemt at snack på rigelige mængder af søde bløde rosiner, dadler og tørrede kirsebær, hvilket betyder, at du indtager en masse kalorier, mens følelse god. Tørret frugt er lavet ved at trække vandet ud, hvilket betyder, at du mister en stor mættende gavn af frisk frugt. Spring tørret valg, og vælg frisk frugt i stedet. Gå til druer i stedet for rosiner og friske blåbær over tørret.

Pasta Retter

Pasta lavet af hvidt mel er en raffineret mel mad. En ordentlig servering er en kop, men det er nemt at spise to eller tre kopper på et måltid. Og selv hvis du spiser en større andel, der fordøjer hurtigt og ikke har udholdenhed af fuldkorn. Hvis du tørster nudler, opt for hele korn versioner og har dem med en side af protein til at øge følelsen af mæthed.

Kunstige Sødestoffer

Selv om kunstige sødestoffer, der var designet til at hjælpe dig med at spare kalorier, forskning offentliggjort i Nuværende Gastroenterologisk Rapporter i 2017 foreslår, at de rent faktisk bidrager til fedme-epidemien, og prævalensen af metabolisk syndrom. På en eller anden måde, disse kunstige stoffer ændre din krops evne til at føle sig fuldt ud og føre til øget kalorie forbrug.

Færdigretter

Færdigretter, som dem, du afhentning på dit lokale marked, der er super nem og kan virke som den perfekte middag mulighed for travle nætter, men en undersøgelse offentliggjort i British Journal of Nutrition i 2015 fundet en sammenhæng mellem forbruget af disse færdigretter og abdominal fedme.

Om Forfatteren

Andrea Cespedes tjent sin ernæring legitimationsoplysninger fra Nutrition Therapy Institute i Denver, Colorado. Hun er også en personlig træner, master yoga instruktør, løbe coach, gruppe fitness instruktør og Ironman triathlet.

ADVERT

Mest populære